CONTINUEM PORTANT SOROLLA FORA DE LA NOSTRA ESCOLA



HUI  ACOSTEM LA FIGURA DE L’ARTISTA VALENCIÀ A
LA FACULTAT DE MAGISTERI DE VALÈNCIA.


Del 15 al 30 d’abril romandrà oberta l’exposició fotogràfica, al hall de la Facultat de Magisteri.
Al CEIP EL Crist de Meliana, a la classe de 3r A durant el darrer curs, dins de l’àrea d'educació artística, tractant d'acostar als meus alumnes a la cultura valenciana i per tant al coneixement dels grans artistes valencians, portàrem endavant el projecte «Descobrim Sorolla».
Concretament ens centràrem en l'amor que sentia el pintor valencià pel mar.
Per això aprofundírem en obres com: “ Autorretrato en la playa”, “El balandrito”, “Paseo a orillas del mar”, “El pescador”, “El baño del caballo”, “Pescadoras valencianas”, “Pescadora con su hijo”, “Niños buscando conchas”. Obres, totes elles relacionades amb el Mar Mediterrani, la llum i el color.
Com activitat cloenda del projecte anàrem a la platja de Meliana. Allí amb l'ajuda, la col·laboració i l'entusiasme de les famílies vam reconstruir l'època en la qual el pintor a eixe mateix escenari omplia de llum i color les seues obres.
Amb la contribució del fotògraf Juan Vicente Domínguez i el seu equip, immortalitzàrem els moments en el que els xiquets donaven vida a aquelles escenes de final del S. XIX i principis del XX que tan bé captaren les pinzellades del pintor de la llum i del mar.
El resultat d'aquella sessió fotogràfica, d'aquella humanització i reconstrucció d'algun dels quadres mariners més famosos del pintor, és el que hui volem mostrar i compartir amb tots vosaltres.
Esperem que gaudiu en contemplar-la tant com nosaltres en desenvolupar-la, i servisca d’inspiració a vosaltres, futurs docents.
Us convidem a visitar el blog de l'aula per conéixer més el nostre projecte.

http://mdolores1.blogspot.com.es/

Mª Dolores Cebrián Diaz

Mestra de Primària
        Dimarts 21 d’abril a les 17:30, a la Facultat de Magisteri, exposarem el projecte “Descobrim Sorolla”, realitzat pels alumnes de 3r A del curs 2013-14.

        Es durà a terme durant l’acte inaugural, organitzat per la Universitat de València, de l’exposició fotogràfica, culminació de les activitats realitzades, que roman a la facultat del 15 al 30 d’abril.

        Mª Dolores, la tutora promotora del projecte, exposarà el treball desenvolupat, que estarà precedit per una breu explicació de com es treballa al Centre, que realitzarà Júlia, la directora.