ROALD DAHL


Aquest curs anem a treballar tot el centre, de forma conjunta,  l'escriptor ROALD DAHL.

Qui és Roald Dahl?

Dahl és un escriptor britànic, nascut a Llandaff (Regne Unit) a 1916, conegut especialment com autor de narracions infantils i jovenils. Aquest any es commemoren els 100 anys del seu naixement. Moltes de les seues narracions s'han convertit en pel·lícules de gran èxit internacional, que segur haveu vist algunes d'elles.




 Què ha escrit?

Algunes de les seues obres en el camp de la narrativa infantil i juvenil estan considerades entre les millors de tots els temps. De fet, els seus relats agraden tant als xiquets com als majors, ja que, enmig de les seues històries protagonitzades per jóvens, hi ha humor i crítica a la societat contemporània. Junt amb la màgia i la fantasia, en els seus llibres apareix també la maldat i altres defectes del ser humà."
Les seues obres més conegudes son “Charlie i la fàbrica de xocolata”, “Matilda”, “Les bruixes”, “El gran amic gegant” i moltes més.


Però també hi ha per als pares. Roald Dahl va escriure nombroses obres per a adults d'indubtable interès i qualitat, entre les que sobreïx Relats de l'inesperat, una brillantíssima col·lecció de contes d'intriga i humor negre. El meu tio Oswald (1979) es troba molt pròxim a la ficció futurista: tracta sobre la venda d'espermatozoides dels homes més brillants del planeta, Històries extraordinàries, etc.